Harapó Mókus Vendéglő - Étlap

Tájékoztatás


Kedves Vendégeink! A Harapó Mókus Vendéglő megújul! Hamarosan új belsővel várjuk Vendégeinket, éppen ezért február 26-án bezárunk március 20-ig, az átalakítási munkálatok idejére.

Üdvözlettel: Racsek Iván/üzletvezető



  Ízelítő falatok, kevert saláták  
Tatár ízelítő 1790,-
 

Érlelt, puha, apróra vágott hátszínt finom fűszerekkel háziasan ízesítjük, összekeverjük, vajjal, friss kerti zöldségekkel tálaljuk.

 
Libatepertő lilahagymával 1890,-
     
   
     
Hízott kacsamáj zsírjában 2590,-
  kerti zöldségekkel  
Rőzse-saláta 990,-
  Ruccolával, ropogós jégsalátával, almával, sárgarépával, zellerrel, gombával, aszalt paradicsommal, készült saláta, fehér balzsamecettel, olívaolajjal parmezánsajttal. A tetejére ropogósra sült szalmaburgonyát szórunk. Ha Ön kedveli az igazi ízkavalkádot egy salátában, ezt érdemes megkóstolnia!  
Diós-barackos zöld saláta 790,-
  Tépett jégsalátával, almával, kígyóuborkával, póréhagymával, dióval, barackkal, naranccsal, készített, majonézes öntettel gazdagított saláta. Ez egy saláta különlegesség! Érdemes megízlelni!  
Mókus saláta 990,-
  Közel negyed évszázada vendégeink kedvenc salátája! Tépett jégsaláta leveleket kockára vágott paradicsommal, paprikával, kígyóuborkával, összekeverjük, tartármártással meglocsoljuk, tetejére apró kockára vágott sonkát szórunk, trappista sajtot reszelünk.  
Joghurtos, majonézes burgonyasaláta 790,-
  Héjában megfőzött, karika burgonyát, újhagymával, tojással, savanyú uborkával gazdagítjuk és joghurtos majonézes öntettel keverjük el.  

 

  Levesek  
Házias húsleves, májgaluskával   690,-
  Gyöngyöző, házias húsleves benne főtt zöldségekkel, házilag készült májgaluskával. Csészében tálaljuk.  
Újházi tyúk húsleves 990,-
  Házias, egész tyúkból, hosszú órákon át főtt gyöngyöző húsleves. A levesben főtt zöldségekkel, gombával, hússal, és csigatésztával cseréptálban tálaljuk.  
Francia halleves 790,-
  Lazaccal, koktélrákkal, kagylóval, tintahallal készült gazdag levest, finom fűszerekkel, citrommal ízesítjük, csészében tálaljuk.  
Tárkonyos bárány raguleves 890,-
  Kockára vágott bárányhússal, zöldségekkel, tejszínesen készítjük a levest. Egy cikk citrommal tálaljuk, hogy Ön kedve szerint ízesíthesse csésze levesét.  
Örségi gombaleves, pityókás galuskával 790,-
  Vegyes erdei gombákkal, magyarosan készítjük, burgonyás galuskával, kevés tejföllel, csészében tálaljuk.  
Csípős sajtleves, pepperonival 790,-
  Többféle sajttal, csípős paprikával, tejszínesen készítjük, csészében, vékony csíkokra vágott palacsintatésztával tálaljuk. Óvatosan! Csípős!  
Hagymaleves rozscipóban 860,-
  A többféle hagymából készült levest, sajtos, pirított rozscipóban tálaljuk  

 

Halételeink
Borzas harcsa 2490,-
  A filézett harcsa szeletet fokhagymával ízesítjük, reszelt burgonyás bundában, bő olajban sütjük ki, köretként szójás, mézes, zöldségekkel pirított tésztát kínálunk hozzá  
Harcsapaprikás juhtúrós sztrapacskával * 2690,-
     
Rántott szürkeharcsa filé 3190,-
  …hozzá újhagymával, tojással, savanyú uborkával gazdagított, joghurtos, majonézes burgonya salátát kínálunk.  
Lazac steak 3690,-
  A vastag lazac szeletet roston átsütjük, citrus lekvárral, baconos zöldbabos burgonya raguval tálaljuk.  
Pisztráng egészben, ropogósra sütve 3190,-
  A pisztrángot beírdaljuk, enyhén fűszerezzük, majd forró olajban ropogósra sütjük. Hozzá jégsalátával, almával, kígyóuborkával, póréhagymával, dióval, barackkal, naranccsal készített, majonézes öntettel gazdagított salátát kínálunk.  

 

Szárnyas főfogások
Rántott csirkecomb filé 2490,-
  A csirkecombot kicsontozzuk, a húst hagyományos panírban, bő olajban kisütjük. Burgonyapürével, őszibarack kompóttal tálaljuk.  
Degesz csirkemell 2590,-
  A csirkemell filét, bechameles, juhtúrós, gombás, sonkás töltelékkel megtöltjük, szalonnába göngyöljük, vaslapon jól átsütjük, paprikamártással, steak burgonyával tálaljuk.  
Vilmos csirke batyu 2590,-
 

A kicsontozott csirkemellet karamellizált körtével, camembert sajttal megtöltjük, bundázva jól átsütjük, vilmoskörte pálinkás dió lekvárral, burgonyapürével tálaljuk.

 

Kacsamell steak

2890,-

  A bazsalikomos fűszerkeverékkel érlelt kacsamellet bőrével, vaslapon megsütjük, káposztás pirított nudlival tálaljuk.  
Erdei gombás, bazsalikomos csirke csíkok 2490,-
  a csirkemell csíkokat serpenyőben hagymával megpírítjuk, eredei gombákkal, tejszínnel, fehérborral, friss bazsalikommal gazdagítjuk, párolt jázmin rizzsel tálaljik.  
Hízott kacsamáj 4690,-
  Kérése szerint, rántva, vagy roston sütve készítjük el. Grillezett ananásszal, burgonyapürével tálaljuk.  

 

Főfogásaink sertéshúsból
Brassói, egészben sült szűzpecsenye 2890,-
  Klasszikus recept szerint készítjük, sült kockaburgonyával de szűzpecsenyét egészben sütjük meg, hogy szaftos, ízletes húst kapjunk.  
Mátrai borzaska * 2490,-
  Sertésbordát fokhagymával ízesítjük, reszelt burgonyás bundában, bő olajban sütjük ki, tejföllel, reszelt sajttal gazdagítjuk, baconos zöldbabbal, párolt rizzsel tálaljuk.  
Szűz sült  2990,-
  A szűzpecsenyét egészben, vaslapon jól átsütjük, vegyes erdei gombákkal, pecsenye kacsamájjal, készített tejszínes házi nudlival tálaljuk.  
Sajttal - csülökkel töltött sertésborda 2490,-
  Trappista sajttal, szaftos füstölt csülökkel, töltjük meg a sertéskaraj szeletet, bundába forgatjuk, bő olajban kisütjük. Köretként petrezselymes pirított burgonyát kínálunk mellé.  
Pácolt mangalica tarja sztrapacskával 2990,-
  A fűszeres pácban érlelt, hatalmas mangalica tarja szeletet vaslapon megsütjük, hozzá köretként juhtúrós, pirított szalonnás, sztrapacskát tálalunk.  
Juhtúróval pepperonival rakott sertésborda 2490,-
  vaslapon sült sertésborda szeleteket juhtúrós pepperonis töltelékkel rétegezzük, hozzá baconos steak burgonyát kínálunk  

 

Bélszínből, borjú húsból készült ételeink
Rib eye steak Budapest raguval 4290,-
  Az érlelt, szaftos rib eye-t, kérése szerint vaslapon sütjük meg, hozzá serpenyőben, frissen készült lecsóval, zölborsóval, gombával, pecsenye kacsamájjal gazdagon fűszerezett ragut készítünk, párolt rizzsel és steak burgonyával tálaljuk.  
Rib eye steak zöldfűszeres vajjal 3990,-
  Az érlelt rib eye-t kérése szerint vaslapon sütjük meg, hozzá steakburgonyát kínálunk  
Bélszín steak zöldbors mártással 4490,-
  A bélszínt kérése szerint sütjük meg. Enyhén mustárosan készített zöldbors mártással, cikkekre vágott hagymával, serpenyőben pirított burgonyát kínálunk hozzá.  
Bélszín érmék Marengó módon 3990,-
  A bélszín szeleteket kérése szerint sütjük meg, hozzá fűszeres, fokhagymás paradicsomos ragut, tükörtojást, pirított rozsos cipó szeletet, párolt jázmin rizst kínálunké  
Borjúpaprikás juhtúrós sztrapacskával * 2990,-
  Az omlós borjú húsból készült paprikást, burgonyás, juhtúrós galuskával tálaljuk.  

 

Ajánlatunk több személy részére
Mókus tál, két személy részére 5890,-
  A Mókus tál ízelítő hagyományos fogásainkból. Hatféle ételt is megkóstolhat: Vaslapon pirított, főtt-füstölt csülök, párizsi csirkemell falatok, rántott sertésborda, roston sült pecsenyekacsa máj, cigánypecsenye sült szalonnával, grillezett gombafejek. Köretként petrezselymes pirított burgonyát, párolt rizst és házi savanyúságot kínálunk a tálhoz.  
Gourmet tál, két személy részére 6390,-
  Ízelítő ínyenc fogásainkból: bélszín érmék borsmártással, bazsalikomos fűszerkeverékkel pácolt kacsamell érmék vaslapon sütve, hízott kacsamájjal töltött csirkemell rántva, harcsafilé orly bundában. Köret: baconos ceruzabab, hasábburgonya  
   
     

 

Hús nélkül készült fogásaink
Vaslapon sült camembert sajt ropogós salátával  2390,-
  A lágy sajt mellé jégsalátával, almával, kígyóuborkával, póréhagymával, dióval, barackkal, naranccsal készített, majonézes öntettel gazdagított salátát kínálunk.  
Trappista sajt rántva 2290,-
  Hasábburgonyával, tartármártással kínáljuk.  
Aszalt paradicsomos nudli 1990,-
  A házilag készült burgonyás nudlit, aszalt paradicsomos spenótos, tejszínes, gombás mártással serpenyőben összeforgatjuk, parmezánsajttal megszórjuk.  
   
     
Erdei gombás, tejszínes orecchiette 1990,-
  A kézműves, olasz orecchiette tésztát erdei gombákkal, fehérborral készült tejszínes raguval készítjük, parmezán forgáccsal tálaljuk.  

 

Köretek:
Steak burgonya 650,-
Hasábburgonya 650,-
Párolt jázmin rizs 650-,
Burgonyapüré 650,-
Petrezselymes pirított burgonya 590,-
Párolt zöldségek 790,-
Házi nudli 650,-
   
   
Saláták, savanyúságok
Házi vegyes savanyúság 590,-
Kovászos vagy csemege uborka 550,-
Ecetes almapaprika 550,-
Káposztasaláta 550,-
Uborkasaláta 590,-
Paradicsomsaláta 590,-
Friss vegyes saláta 740,-
Joghurtos, majonézes burgonyasaláta 690,-

 

Desszertek
Őrségi fehércsokis-málnás galuska 790,-
Mókus palacsinta 790,-
  Karamellizált körtével, diólekvárral töltött palacsinta, csokoládéöntettel  
Szilvás, csokis, marcipános házi krémes 790,-
Somlói galuska 740,-

 

 

Harapjon be hozzánk!