Ízelítő falatok, kevert saláták  
Tatár ízelítő 1590,-
 

Érlelt, puha, apróra vágott hátszínt, finom fűszerekkel háziasan ízesítjük, összekeverjük, vajjal, friss kerti zöldségekkel tálaljuk.

 
Marinált lazacfilé 1590,-
  Citrusokkal, finom fűszerekkel marinált lazacszeleteket friss, ropogós zöld salátaágyon tálaljuk.  
Lepcsánka 990,-
  Juhtúrós, pepperóni paprikás töltelékkel, fokhagymás tejfellel.  
Hízott kacsamáj zsírjában 2290,-
  kerti zöldségekkel  
Rőzse-saláta 890,-
  Ruccolával, ropogós jégsalátával, almával, sárgarépával, zellerrel, gombával, aszalt paradicsommal, készült saláta, fehér balzsamecettel, olívaolajjal parmezánsajttal. A tetejére ropogósra sült szalmaburgonyát szórunk. Ha Ön kedveli az igazi ízkavalkádot egy salátában, ezt érdemes megkóstolnia!  
Diós-barackos zöld saláta 790,-
  Tépett jégsalátával, almával, kígyóuborkával, póréhagymával, dióval, barackkal, naranccsal, készített, majonézes öntettel gazdagított saláta. Ez egy saláta különlegesség! Érdemes megízlelni!  
Mókus saláta 890,-
  Közel negyed évszázada vendégeink kedvenc salátája! Tépett jégsaláta leveleket kockára vágott paradicsommal, paprikával, kígyóuborkával, összekeverjük, tartármártással meglocsoljuk, tetejére apró kockára vágott sonkát szórunk, trappista sajtot reszelünk.  
Joghurtos, majonézes burgonyasaláta 690,-
  Héjában megfőzött, karika burgonyát, újhagymával, tojással, savanyú uborkával gazdagítjuk és joghurtos majonézes öntettel keverjük el.  

 

  Levesek  
Házias húsleves, májgaluskával   630,-
  Gyöngyöző, házias húsleves, benne főtt zöldségekkel, házilag készült májgaluskával. Csészében tálaljuk.  
Újházi tyúk húsleves 990,-
  Házias, egész tyúkból, hosszú órákon át főtt gyöngyöző húsleves. A levesben főtt zöldségekkel, gombával, hússal, és csigatésztával, cseréptálban tálaljuk.  
Francia halleves 790,-
  Lazaccal, koktélrákkal, kagylóval, tintahallal készült gazdag levest, finom fűszerekkel, citrommal ízesítjük, csészében tálaljuk.  
Tárkonyos bárány raguleves 890,-
  Kockára vágott bárányhússal, zöldségekkel, tejszínesen készítjük a levest. Egy cikk citrommal tálaljuk, hogy Ön kedve szerint ízesíthesse csésze levesét.  
Örségi gombaleves, pityókás galuskával 790,-
  Vegyes erdei gombákkal, magyarosan készítjük, burgonyás galuskával, kevés tejföllel, csészében tálaljuk.  
Csípős sajtleves, pepperonival 790,-
  Többféle sajttal, csípős paprikával, tejszínesen készítjük, csészében, vékony csíkokra vágott palacsintatésztával tálaljuk. Óvatosan! Csípős!  
Hagymaleves rozscipóban 790,-
  A többféle hagymából készült levest, sajtos, pirított rozscipóban tálaljuk  

 

Halételeink
Borzas harcsa 2490,-
  A filézett harcsa szeletet fokhagymával ízesítjük, reszelt burgonyás bundában, bő olajban sütjük ki, köretként szójás, mézes, zöldségekkel pirított tésztát kínálunk hozzá  
Harcsapaprikás juhtúrós sztrapacskával * 2490,-
     
Rántott szürkeharcsa filé 3190,-
  …hozzá újhagymával, tojással, savanyú uborkával gazdagított, joghurtos, majonézes burgonya salátát kínálunk.  
Lazac steak 3390,-
  A vastag lazac szeletet roston átsütjük, citrus lekvárral, baconos zöldbabbal, kukoricás rizzsel tálaljuk.  
Pisztráng egészben, ropogósra sütve 2890,-
  A pisztrángot beírdaljuk, enyhén fűszerezzük, majd forró olajban ropogósra sütjük. Hozzá jégsalátával, almával, kígyóuborkával, póréhagymával, dióval, barackkal, naranccsal, készített, majonézes öntettel gazdagított salátát kínálunk.  

 

Szárnyas főfogások
Rántott csirkecomb filé 2390,-
  A csirkecombot kicsontozzuk, a húst hagyományos panírban, bő olajban kisütjük. Burgonyapürével, őszibarack kompóttal tálaljuk.  
Degesz csirkemell 2490,-
  A csirkemell filét, bechameles, juhtúrós, gombás, sonkás töltelékkel megtöltjük, szalonnába göngyöljük, vaslapon jól átsütjük, paprikamártással, steak burgonyával tálaljuk.  
Vilmos csirke batyu 2390,-
 

A kicsontozott csirkemellet karamellizált körtével, camembert sajttal megtöltjük, bundázva jól átsütjük, vilmoskörte pálinkás dió lekvárral, burgonyapürével tálaljuk.

 

Kacsamell steak

2790,-

  A bazsalikomos fűszerkeverékkel érlelt kacsamellet bőrével, vaslapon megsütjük, káposztás pirított nudlival tálaljuk.  
Sült pecsenye kacsacomb 2690,-
  Hagymás törtburgonyával párolt káposztával  
Hízott kacsamáj 4190,-
  Kérése szerint, rántva, vagy roston sütve készítjük el. Grillezett ananásszal, burgonyapürével tálaljuk.  

 

Főfogásaink sertéshúsból
"Marengó" szűzérmék 2790,-
  A sertés legízletesebb részét, rozsos házi morzsába panírozva rántjuk ki, hozzá fűszeres, fokhagymás paradicsom ragut, tükörtojást, párolt jázmin rizst kínálunk.  
Mátrai borzaska * 2290,-
  Sertésbordát fokhagymával ízesítjük, reszelt burgonyás bundában, bő olajban sütjük ki, tejföllel, reszelt sajttal gazdagítjuk, paradicsomos rizottó körettel tálaljuk.  
Szűz sült  2890,-
  A szűzpecsenyét egészben, vaslapon jól átsütjük, vegyes erdei gombákkal, pecsenye kacsamájjal, készített tejszínes házi nudlival tálaljuk.  
Sajttal - csülökkel töltött sertésborda 2390,-
  Trappista sajttal, szaftos füstölt csülökkel, töltjük meg a sertéskaraj szeletet, bundába forgatjuk, bő olajban kisütjük. Köretként petrezselymes pirított burgonyát kínálunk mellé.  
Pácolt mangalica tarja sztrapacskával 2990,-
  A fűszeres pácban érlelt, hatalmas mangalica tarja szeletet vaslapon megsütjük, hozzá köretként juhtúrós, pirított szalonnás, sztrapacskát tálalunk.  
Juhtúróval pepperonival rakott sertésborda 2390,-
  vaslapon sült sertésborda szeleteket juhtúrós pepperonis töltelékkel rétegezzük, hozzá baconos steak burgonyát kínálunk  

 

Bélszínből, borjú húsból készült ételeink
Bélszín steak balzsamecetes céklával 4190,-
  Az érlelt, vastag bélszín szeletet kérése szerint megsütjük, modenai balzsamecetes cékla raguval, édes burgonya tócsnival tálaljuk.  
Bélszín érmék zöldbors mártással 3790,-
  A bélszín szeleteket kérése szerint sütjük meg. Enyhén mustárosan készített zöldbors mártással, cikkekre vágott hagymával, serpenyőben pirított burgonyát kínálunk hozzá.  
Bélszínragu budapest módon 3790,-
  Az érlelt bélszín szeletet csíkokra vágjuk, serpenyőben, frissen készült lecsóval, zöldborsóval, gombával, pecsenye kacsamájjal,  gazdagon fűszerezett enyhén csípős ragut készítünk belőle, párolt rizzsel tálaljuk.  
Cordon Bleu 3990,-
  Az érlelt bélszín szeletet vékonyra klopfoljuk, sajttal, sonkával, gombával töltjük meg, bő olajban, bundázva sütjük meg, zöldségekkel, hagymával, serpenyőben pirult burgonyával tálaljuk.  
Borjúpaprikás juhtúrós sztrapacskával * 2690,-
  Az omlós borjú húsból készült paprikást, burgonyás, juhtúrós galuskával tálaljuk.  

 

Ajánlatunk több személy részére
Mókus tál, két személy részére 5690,-
  A Mókus tál, ízelítő hagyományos ételeinkből. Hatféle ételt is megkóstolhat: Vaslapon pirított, főtt-füstölt csülök, párizsi csirkemell falatok, rántott sertésborda, roston sült pecsenyekacsa máj, cigánypecsenye sült szalonnával, grillezett gombafejek, köretként petrezselymes pirított burgonyát, párolt rizst és házi savanyúságot kínálunk a tálhoz.  
Gourmet tál, két személy részére 6290,-
  Ízelítő ínyenc fogásainkból: bélszín érmék modenai balzsamos cékla raguval, bazsalikomos fűszerkeverékkel pácolt kacsamell érmék vaslapon sütve, hízott kacsamájjal töltött csirkemell rántva, harcsafilé orly bundában. Köret: baconos ceruzabab, hasábburgonya  
Halas tál 5490,-
  Ízelítő hal ételeinkből: Lazac filé citrus lekvárral, tigrisrák és tintahal orly bundában, rántott szürkeharcsa filé. Köretként szójás-zöldséges metéltet és burgonyapürét kínálunk a tál ételeihez.  

 

Hús nélkül készült fogásaink
Vaslapon sült camembert sajt ropogós salátával 1990,-
  A lágy sajt mellé jégsalátával, almával, kígyóuborkával, póréhagymával, dióval, barackkal, naranccsal, készített, majonézes öntettel gazdagított salátát kínálunk.  
Trappista sajt rántva 1990,-
  Hasábburgonyával, tartármártással kínáljuk.  
Aszalt paradicsomos nudli 1790,-
  A házilag készült burgonyás nudlit, aszalt paradicsomos spenótos, tejszínes, gombás mártással serpenyőben összeforgatjuk, parmezánsajttal megszórjuk.  
Paradicsomos rizottó "négy-sajt" kockákkal 1890,-
     
Erdei gombás, tejszínes orecchiette 1890,-
  A kézműves, olasz orecchiette tésztát, erdei gombákkal fehérborral készült tejszínes raguval készítjük, parmezán forgáccsal tálaljuk.  

 

Köretek:
Steak burgonya 590,-
Hasábburgonya 590,-
Párolt jázmin rizs 590-,
Burgonyapüré 590,-
Petrezselymes pirított burgonya 490,-
Párolt zöldségek 690,-
Házi nudli 590,-
   
   
Saláták, savanyúságok
Házi vegyes savanyúság 550,-
Kovászos vagy csemege uborka 490,-
Ecetes almapaprika 490,-
Káposztasaláta 490,-
Uborkasaláta 550,-
Paradicsomsaláta 550,-
Friss vegyes saláta 690,-
Joghurtos, majonézes burgonyasaláta 690,-

 

Desszertek
Vargabéles áfonya lekvárral 690,-
Mókus palacsinta 750,-
  Karamellizált körtével, diólekvárral töltött palacsinta, csokoládéöntettel  
Csokoládés habcsók erdei gyümölcsökkel 650,-
Somlói galuska 690,-

 

 

Harapjon be hozzánk!